Їжа на Кіпрі- це ритуал

Пообідали? Бо ми про їжу зараз будемо)
Їжа на Кіпрі - це не просто банальний прийом їжі, а цілий ритуал, на який гостинні господарі запрошують родичів і близьких знайомих. Така дружня трапеза не терпить суєти - місцеві жителі і за столом дотримуються головного принципу острова - «сига-сига», що означає «тихше-тихше».
5 найсмачніших страв на острові!
? Сувла або сувлаки - шашлик по-кіпрськи! Дві назви, а страва одна. Різниця лише в розмірах шматочків м'яса. Запам'ятайте просте правило: бачу великі шматки - маю на увазі «сувлу», бачу акуратний шашличок - кажу «сувлаки». Адже «аки» - це зменшувально-пестливих суфікс в грецькій мові.
 ? Сир Халумі. Відомий на Кіпрі з середини XVI століття, готують з овечого та козячого молока. Його відносять до твердих сортів, але він не схожий на своїх побратимів: злегка затягнутий хрусткою скоринкою зовні і м'який усередині халлумі абсолютно незрівнянний.
? Клефтико. Хто не чув про неймовірно смачну, найніжнішу баранину, яка довго готувалась в горщику у глиняній печі? Клефтіко - така ж візитна картка Кіпру, як мезе і халумі.
? Мусака. Рецепти мусаки варіюються, а секрети приготування цієї страви часто передаються поколіннями. Однак незмінним інгредієнтами завжди залишаються м'ясний фарш, овочі і соус бешамель
? Рибне мезе. Це не конкретне блюдо, а ряд страв і закусок. Ніжна барбунья (золота барабулька), м'ясисте біле філе Ципурія, освіжаючий маринований восьминіг і вишукані мідії, хрусткий і засмажений у фритюрі кальмар, а також соковиті королівські креветки - це і називають рибним мезе.
Смачного!

Кнопка
зв'язку